Lucenda

Orthomoleculaire therapie bij vermoeidheid

Over Lucenda

Ik ben Lucenda Dieleman-Dasiman en woon met mijn man en zoon in het mooie Santpoort-Zuid.

Mijn vorig arbeidsleven speelde zich af in loondienst in de commerciële en financiële sector. In 2014 heb ik de overstap gemaakt naar de zorgsector en ben ik mijn praktijk voor massagetherapie gestart.

De afgelopen jaren merkte ik dat veel cliënten vermoeidheidsklachten hadden, die niet met massagetherapie te verhelpen waren. Vaak werden ze een beetje radeloos, want alle onderzoeken via de huisarts gaven aan dat alles in orde was. Wat ze zelf ook ondernamen, de vermoeidheid verdween niet. Het verband tussen voeding en vermoeidheid was mij al bekend, maar de opleiding tot orthomoleculair epigenetisch therapeut gaf mij meer handvatten om de vermoeidheidsklachten aan te pakken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mij in mijn praktijk hoofdzakelijk te richten op orthomoleculaire therapie. Mijn missie is dan ook om mensen met vermoeidheidsklachten te helpen om vanuit hun eigen regie te werken aan het krijgen van meer energie.

 

Wat je eet en wat je doet

Ook ik heb dit traject doorlopen; ik dacht altijd dat ik wel gezond leefde, omdat ik “voldoende” groente at. Niets is minder waar. Ik had gewoon nog niet de juiste informatie over hoe het lichaam werkt en reageert op alles WAT je eet en WAT je doet. En dat slaap en beweging ook belangrijke factoren zijn. Het was voor mij een flink gepuzzel en het vergde tijd, want je poetst een leven lang slechte gewoontes niet in één keer weg. Maar ik wilde me nooit meer zo voelen en was bereid hiervoor de nodige dingen te doen.

Door zelf aan de slag te gaan met mijn voeding en wat beweging kreeg ik weer meer energie, maar ik begreep niet waarom door de jaren heen die vermoeidheid steeds terug kwam, ook al was het niet meer zo erg als voorheen. Het bleef een jojo-effect en een zoektocht. Met mijn orthomoleculaire opleiding kon ik uiteindelijk verder kijken dan de klachten en op zoek gaan naar de oorzaken. Ik stond er versteld van hoeveel verbetering ik in een paar weken tijd mocht ervaren. En nu weet ik hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn lichaam op tijd en goed herstelt.

Mijn visie op de zorg en waarom ik het anders doe

In de reguliere zorg is er mijns inziens weinig tijd voor aandacht voor de mens en de oorspronkelijke oorzaak van zijn klachten. Daarnaast is het allemaal heel summier en eenrichtingsverkeer: jij noemt jouw klacht(en) op en de arts schrijft wat voor. Ik neem rustig de tijd voor je, waarbij ik samen met jou aan de slag ga.
De grote verschillen zijn AANDACHT en SAMEN.

Telefoon

06 – 51250081

Contact

Harddraverslaan 46
2082 HN  Santpoort-Zuid

Social Media
Z

KvK nummer 59959320
BTW nummer NL001739421B17
IBAN NL17KNAB0255320477

MBOG licentie 1470 TL